Skriv

Generelt om at skrive

Generelt om at skrive, skriftens historie og lidt om hvad skriftsprog er.

At skrive er noget unikt menneskeligt, som dyr ikke behersker på samme måde. Dyr kan instinktivt efterlade sig spor, som andre dyr kan aflæse, men mennesket har en belastende evne til at tænke på fortiden og forholde sig til fremtiden. Her hjælper skriften med at fastholde oplevelser i tid, så vi både kan reflektere over andres indsigt og selv formidle vores egen. At skrive er noget særligt.

Skrift er grundlag for viden

Skriften har været menneskets sekundærer udtryksform, som er bearbejdet og forfinet igennem flere tusinde år. Skrift er grundlaget for udbredelse af viden, den er en begyndelsen til kultur, religion, viden, erfaring, demokrati – den er en tidsmaskine af indsigt i andre menneskers tanker, eller det første af det tætteste vi kommer på dem uden at de selv er der.

6.000 års arbejde

Når det er skrevet, så er det omvendt undrende at selvom mennesket angiveligt har været på jorden i et par millioner år, så er det kun i ca. 6.000 år det det selv mener det har haft skriftsprog. Dvs. 3 pro mille af menneskets eksisterende har vi kunnet skrive eller ca. 4 min, hvis menneskets udvikling tog en hel dag.

Skriv taler

Skriv taler Det sværeste ved at skrive en tale er at holde den Kunsten er at omsætte det skrevne til det talte og tænke sit publikum ind i talen. En

Pressemeddelelser

I dag er pressemeddelelser mest officielle udtalelser eller udsagn, da meget kommunikation foregår via andre kanaler. Det er år siden at journalisterne havde rorpinden og stolede på, at var det