Mange taler om tillid, men hvordan ser det ud, og hvordan skaber du tillid som leder. Det giver jeg et bud på her, så du kan forstå, hvorfor det med tillid er svært og svært, når man har skabt det.

Tillid i ledelse er en vigtig grundpille i et lederskab, fordi lederen klarer sig bedst, hvis medarbejderne kommer til lederen, når problemer opstår, så lederen kan udøve ledelse.

Det værste for en leder er at opdage problemer for sent. Det sker ofte i større teams og store organisationer. Mange ledere giver medarbejderne skylden, men pilen peger ofter på ledelsen, når jeg skal hjælpe organisationen med at blive bedre: eller få genskabt tillid.

ElkanTV

Mikael Elkan dykker ned i emner om ledelse, HR, kommunikation, kompetenceudvikling, test, MUS, konfliktløsning, digital ledelse, digitale indfødte og meget mere.

Han tager fat i emner, som er oppe i tiden, eller hvor vi savner en dybere belysninger fra eksperter, der kan formidle, forklare og blive spurgt ud.

Kontakt os

Er vi gode nok til at uddanne ledere, hvor kommer ledelse fra og hvorfor bruger man sportsfolk i ledelse, når sportens verden ofte er lige modsat organisationers. Få gang i tankerne på under 7 min. med Mikael Elkan

Næste video kommer her

Næste video kommer her

Jan Andersen er udover en af de mest erfarne i Danmark med konflikter også manden, der underviste Mikael Elkan i at håndtere og udrede dem. Her taler Mikael og Jan om konflikter versus personlighedsprofiler.

Image

Katrine Lerche valgte at forsøge sig med video som en del af sin jobsøgning. Først fortalte hun om sine evner på Linkedin og fik meget positiv respons, men så kom resultaterne helt uventet. I dette interview fortæller hun om hvorfor hun forsøgte noget andet, hvad hun fik ud af at bruge video i sin jobsøgning, og hvad hun anbefaler til andre.

ElkanLab

ElkanLAB

E-læring

ELKAN tilbyder e-læring  med effekt. Vi bryder metoder og værktøjer inden for ledelse og mødeledelse

ned til små gennemgange med eksempler, der giver sammenhæng og indsigt.

 Vi vil væk fra “talking heads” og PPT oversat til video.

Vi vil have læring online med effekt. Derfor skal du kigge forbi, ElkanLab.dk og være med når vi åbner,

Image

Knud Illeris er en af de helt store skikkelser inden for kompetencer, udvikling og læring på arbejdet. Han har brugt næste en menneskealder på at spørge sig selv “hvordan lærer man noget?” som udspring af at han selv ville skifte fra at være rejseleder til at tage et studenterkursus. I 1974 blev hand færdig som Magister med speciale i læringspsykologi og har har siden da haft en mening om kompetencer og læring.

Image

Christian Bason er toppen af Danmark inden for Samskabelse. Han er Adm. direktør for Dansk Design Center og forfatter til bogen “Form Fremtiden – designledelse som innovationsværktøj” (2016, Gyldendal Business). Interviewer Mikael Elkan har bl.a. spurgt Christian Bason om hvad vi kan bruge samskabelse til, hvordan det defineres og om både private og offentlige virksomheder kan have gavn af det.

Image

Mikael Elkan tager fat i emnet Videorekruttering. Eksperter, rekrutteringsfolk og ansøgere. Få indblik i tanker, erfaringer og oplevelser om brugen af videorekruttering.

Image

Tidligere Sygehusdirektør Kurt Nielsen fortæller om det første projekt om samskabelse i Danmark: projekt 1-1-2, der startede med en meget personlig historie, da hans datter fik brug for hjælp, langt ude på landet i England.

Image

Åsa Saltin fra CEB Global fortæller om hvordan man kan definerer og måle kompetencer, og hvordan CEB hjælper virksomheder og NGO’er med at finde de rette mennesker til de rette opgaver og udvikle dem.

Image

Ph.d. Lars Lundmann fortæller om test, hvad der virker og hvordan man – eller om man – kan måle kompetencer. Lars Lundmann skrev i sin tid ph.d. om test- og spørgetyper inden for personlighedstests.

Image

Praice har skabt en applikation, der bygger på persontest, men hvor man testes af andre. Det skulle give et meget bedre udsagn fordi vi reelt ikke ved, hvem vi selv er. Praice kan bruges i rekruttering, men det fortæller tidl. CEO Andreas fra Praice meget mere om. Hør interviewet her.

Image

LEAN og MUS? Jo, det kan lade sig gøre. Lederen er glad, medarbejderne er glade og det rykker! Hør chef Rune Syberg fra Region Hovedstadens Psykiatri fortælle om, hvordan de bruger MUS og LEAN sammen til at justere de ugentlige forventninger, og hvordan de har fået et overblik over alle kompetencer i organisationen.

Image

Jobberlife er arbejdspladsernes TrustPilot. De kæmper for at etablere sig som den foretrukne portal til at vurdere arbejdspladser, så vi kan få bedre match mellem arbejdsplads og ansøgere. Hør partner Peter Larsen fortælle om hvad Jobberlife er og hvorfor det kan være en fordel at kigge på, hvad de kan.
[NB! Jobberlife er siden blevet købt af Jobindex]

Image

Video om jer her? Eller er du specialisten, hvis stemme mangler på ElkanTV?

Kontakt os

Image

Selvbestaltet erhvervsforsker Søren Schultz Hansen har fundet sit hjørne af verden i den kommende generation – de digitale indfødte – og hvad de tænker om verden. Det har Søren undersøgt. Hør ham fortælle her bl.a. om MUS og medier, og hvad det betyder for de unge på arbejdsmarkedet.

Image

Kaospilot og international coach, Jesper Christiansen viser her hvordan man kan bruge C2-modellen til at tænke MUS og medarbejderudvikling. Det giver en enkel og tilgængelig spørgeramme, som kan inspirere til indholdet i samtalerne.

Hvem vil du høre?

Vi interviewer de mest interessant, kloge, spændende mennesker, men du må gerne hjælpe os til hvem det er?

Hvem ved noget om det du interesserer dig for?

Hvorfor skal vi lige bruge tid på ham eller hende?

Giv os et tip!