Foredrag

 

Praktisk, konkret, nærværende, tankevækkende og underholdende.

Med mange 100 foredrag og kurser bag mig og stået på mange scener og fortalt, formidlet og forenklet selv abstrakte og svære emner.

Jeg er til dagligt konsulent, har været ekstern lektor på CBS igennem 8 år, er studerende på KU, amatørmusiker, forfatter, foredragsholder, formand i en bokseklub, laver podcast og video. Hvis det er sjovt, er det ikke altid med vilje, men det er altid med nysgerrighed, det skal være lærende, til tider provokerende, udfordrende, interessant og nogle gange skævt.

Jeg holder foredrag om de emner, jeg selv brænder for enten fordi jeg har fundet det interessant, det har været en del af mit job eller en stor del af mit liv.

Mikael Elkan

Cand.mag. • far • mand • forfatter • sangskriver • foredragsholder • far from normal, close to home • evighedsstuderende • m.m.

KaffeLab - ledelse

Minimumspris er: 14.000,-

NGO’er og visse friskoler: gratis efter samtale, hensigt og formål.

Kontakt mig

Foredrag

 

Foredrag varer fra 30 min - 2 timer.

Mikael Elkan
phone:

+45 23 96 10 30


Teknologiens historie

Fra trykkekunsten til hulkort til twitter og X. Hvor kom det hele fra, hvad var udviklingen, og hvad skulle vi egentlig med det hele og hvorfor drev porno og krig en stol del af teknologien på sine skuldre, så vi fik det vi fik fra DVD til hurtigere internet. En aha-åbner, der kan krydres med hvordan forældre kan have øje for og på skærme og skærmforbrug. Et foredrag til forældregrupper, unge, skoler og voksennørder, der skal mindes om hvor alting kommer fra, fordi der var en gang hvor kvinder ikke havde ikke stemmeret og Donkey King var det vildeste bipbipspil man kunne få.

Skolevægring

Skolevægring er i sig selv noget sludder og de voksnes syn på, at det er skolen barnet vægrer sig imod. Jeg fortæller her som far til en dreng med skolevægring. Om flere års kluddermor med systemer, skoler, skoleledere, pædagoger, skolepsykologer, sagsbehandlere og kommunechefer. Det er mit blik ind i mangel på ansvar og helhed, mangel på kompetencer og evner, mangel på viden og tid, og på børn der bliver tabere i et system, der tænker i kasser og lige linjer og bevæger sig uendeligt langsomt i et barns verden, hvor tiden går hurtigt og det ene skoleår tager det andet til man til sidst selv står med det hele uden at nogen har hjulpet med noget. Og hvorfor gik man til alle de møder? Et foredrag til forældregrupper, kommuner, skoler og specialskoler der tager sig af børn med skolevægring.

Døden

Med meget personlige historier fortæller jeg om døden. Når den kommer, når den overrasker, men den er langt væk, men mærkes tæt på. Det er en historisk vandring og at tage et filosofisk standpunkt om det at dø og se det hele forsvinde, som jeg gjorde i samtaler med en af mine nærmeste, der forlod denne verden efter et forløb med cancer. Ikke fordi jeg vil fortælle om det eller mig, men fordi det er vejen til at tale om livet og døden, som vi i dag forholder os meget lidt til – måske i en tro på at evigt liv er godt. Tag livet og døden i hånden og følg med.

 


Kreativitet

Hvad er det at være kreativ, hvordan bliver man det, og hvorfor at det intet med arbejde at gøre, men alt med arbejde at gøre, og hvorfor er børn så meget bedre til det end voksne, hvorfor bliver folk mindre kreative når man giver dem penge for at være det, og hvordan kan du selv dyrke din kreative side. Foredrag med papirflyver.

Læring

De fleste mener at de kan de lide at lære noget, men de mener nok at de kan lide NÅR de har lært noget. At lære er frustrerende, stressende, provokerende, irriterende og kræver en masse af den der skal og nogle gange lige så meget af den der kan, men skal lære den anden. Hvad er det så at lære, at have lært og at kunne lære fra sig? Godt at vide i alle fag og aldre.

Organisationer

Vi er alle en del af dem, det er svært at lade være. De er overalt, hvor vi har mennesker og nogle gange er de bureaukratiske og irriterende langsommelige. Jeg giver et bud på en frustrationshæmmer af et foredrag, der giver en bedre forståelse for din irriterende “onkel” organisation, der vrøvler, snøvler og kræver og som gør at ca. 400.000 danskere hvert år giver ledere skylden for at de skal skifte job. Få ro på, bliv organisationsklog.


Neurodivergens på arbejde

Den rummelige arbejdsplads

I dag får mange unge diagnoser og flere voksne. Hvordan skal de rummes på arbejdspladserne eller har de altid været der, men nu taler vi om dem. Hvad er de forskellige diagnoser, og hvad det er egentlig man skal tage hensyn til som leder, kollega eller bare menneske.

Et foredrag der giver det lille kørekort til de arbejdspladser og ledergrupper, der gerne vil rumme alle og få gavn og glæde af de specialtropper, som mennesker med diagnoser er. Hvorfor være en kopi, hvis du kan være original?